BURSA NİLÜFER İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SEKTÖR-OKUL İŞBİRLİĞİNDE SİNERJİ DEVRİMİ

SEKTÖR-OKUL İŞBİRLİĞİNDE SİNERJİ DEVRİMİ

Otomotiv endüstrisinin bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak üzere mesleki eğitimde paydaş işbirliğini artırma ve mezunların istihdamının sağlanmasına yönelik destekleyici çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk’un da Bursa ziyaretinde katıldığı işbirliği protokollerinden MEB & OYAK RENAULT & PERYÖN Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolünün “JUNI’OR” Lansman Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem TÜFEKCİ, OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Murat Tolga GÖRGÜLÜ, PERYÖN Güney Marmara Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış GÜL, OyakRenult İnsan Kaynakları Endüstriyel ve Sosyal İlişkiler Departman Müdürü Neslihan AKKOZAK, Uludağ İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Mümin KARACAKAYALILAR ve çok sayıda okul müdürü ve davetlilerinkatılımıyla İlçemiz Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 

Programa ev sahipliği yapan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yunus BULUT, okul-sanayi işbirliği çerçevesinde hazırlanan protokolün otomotiv sektörünün bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirme konusunda çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Giderek değişen ve gelişen dünyada endüstri devriminin yerini elektroniğe, elektronik devriminin bilgisayarlara, bilgisayarın da akıllı sistemlere, yapay zeka sistemlerine doğru yol almaya başladığını vurgulayan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem TÜFEKCİ ise mesleki teknik okullarının sektördeki sinerjik kuruluşlarla birbirlerini beslemelerinin, birbirlerini himaye etmelerinin gerekliliğine dikkat çekerek bu uyumun ülke gelişimine doğrudan katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. 

Bursa’da 100 meslek lisesi ve bu okullarda eğitim gören yaklaşık 56 bin öğrenci, 45 farklı alan ve 5 binin üzerinde öğretmen çalıştığını belirterek sözlerine başlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, “Bu çok ciddi bir rakam. Bir ay önce Sayın Bakanımız İlimizi şereflendirdiler ve bu ziyaret esnasında 7 protokole imza atıldı. Bursa’nın Renault gibi 7 farklı istihdam gücüyle işbirliği anlaşması yapıldı. 21 okulu kapsayan bu işbirliğinden 21 okulda yaklaşık 20 bin öğrencimiz istifade edecek”

 “Kazanan Bursa ekonomisi olacak. Gelişen bir Türkiye olacak”            

DÜLGER: “Türkiye büyüyor, genç bir nüfusu var ve dünya üzerinde büyümeye ve gelişmeye aday gösterilen ülkelerin de başında geliyor. Endüstri ve sanayi ithal eden ülke olmaktan, kendine yeten ülke olabilmeye ve sonrasında bunu dünya ile paylaşan ve ihraç eden ülke olabilme hedeflerine doğru da hızlı bir şekilde adım atılıyor. Oyak Renault ile yaptığımız protokol ile öğretmenlerimiz ve bu okulda okuyan öğrencilerimiz gelişen teknolojiyi bizzat yerinde müşahede edecekler, uygulamayı öğrenecekler. Öğrencilerimizin istihdamları konusunda da katkı sağlayacak işbirliği ile hem okul öğrencileri hem de Oyak Renault için daha kalifiye ve yetişmiş, nitelikli iş gücüne sahip olabilme noktasında ciddi bir fayda sağlanacak.  Kazanan Bursa ekonomisi olacak. Gelişen bir Türkiye olacak.”

"Projenin okul-otomotiv sektörüne çok faydalı olacağına inanıyorum"

OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Murat Tolga GÖRGÜLÜ, “1 buçuk yıllık bir emek artık hayata geçiyor. Otomotiv sektörü olarak hakikaten çok devrimsel günlerden geçiyoruz. Sektörün 50-60 yılına baktığımız da yaşanan değişimin, önümüzdeki 4-5 yılda yaşanacağını görüyoruz. Bambaşka teknolojik araçlardan bahsediyoruz. Kendi kendine gidebilen araçlardan bahsediyoruz. Bunlar hakikaten çok önemli devrimsel nitelikler. Bu öncü tesiste de öncü arabalar, öncü motorlar üreteceğiz. Bu farklı teknolojiyi üretmek için de bizim farklı iş gücüne ihtiyacımız var. Daha donanımlı, daha nitelikli, daha kaliteli işgücüne ihtiyacımız var. Projenin okul-otomotiv sektörüne çok faydalı olacağına inanıyorum. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

PERYÖN Güney Marmara Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış GÜL ise, “Öncelikle gerçekten bir yola zaten bir hayal kurup çıkıyorsunuz. Bizim hayalimiz de maalesef bu ülkede çok fazla başarılamayan, devletiyle, özel sektörüyle, STK’sıyla gerçekten uyumlu bir işbirliğiyle tüm yapılan çalışmaları faydaya dönüştürmekti. Zannediyorum bu işbirliğinin en güzel yanı bu oldu. Çünkü tüm paydaşlar üzerine düşen her şeyi çok uyumlu bir çalışmayla yerine getirdi. Büyüme stratejisini üretim üzerine kurmuş bir ülkede yaşıyoruz ve üretim faktörünün en önemli araçlarından biri de insan olgusu. Nitelikli bir üretim için nitelikli eğitim almış, nitelikli iş gücüne dönüşebilmek için de gerçekten iş dünyasına fayda getirecek bilgilerle donatılmış çalışanlara bu ülkenin artık gerçekten çok daha fazla ihtiyacı var. Çin üretmekle başladı şu an nitelikli işe geçiyor. Türkiye üretimle başladı ama nitelikli işe geçmekte biraz geç kalıyor. O yüzden tüm paydaşların elinde ne varsa hangi araçları varsa bu projeleri uyumlu bir işbirliğiyle geliştirmesi ve bitirmesi gerekiyor. Baktığımızda işin hem eğitim tarafı hem istihdam tarafı birlikte gidiyor ve tüm gençlerimiz güncel bilgilerle bu projede donatılarak gelecek için bize ümit olmaya devam ediyor. Bizim bundan sonraki hayalimiz de bu projelerin önce bölgemize sonrasında da tüm ülkemize fayda getirmesi, başarı getirmesi ve umutların sürdürülebilir bir şekilde gelecek döneme de aktarılması” dedi.

OyakRenult İnsan Kaynakları Endüstriyel ve Sosyal İlişkiler Departman Müdürü Neslihan AKKOZAK, teknik bilgi ve beceriyi arttırmayı hedefleyen, nitelikli iş gücünü geliştirmeyi ve istihdama kaynak oluşturmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan  “JUNI’OR” ile sadece okul-sanayi alanında hazırlanan bir işbirliği protokolünün değil aynı zamanda aileyi güçlendiren, öğrencilerin farkındalıklarını artıran bir çalışma olduğunu belirtti. 

Otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda farkındalık yaratmak ve ilgili alanların tercih edilmesini artırmak için 9. sınıf öğrencilerine ve ailelerine yönelik çeşitli seminerlerin düzenleneceği, projenin uygulandığı okullardan mezun öğrencilerin istihdamına öncelik tanınması, belirlenen rol modellerin öğrenciler ile söyleşiler yapılması gibi pek çok etkinliğin yer aldığı protokolle öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak mesleki ve kişisel gelişim seminerleri de düzenlenecek.

13-03-201913-03-201913-03-201913-03-201913-03-201913-03-201913-03-2019

İhsaniye Mahallesi, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı, No7/A, PK16130, Nilüfer/Bursa - 0(224) 245 7034 __Ek Hizmet Binası İletişim Numarası (Özel Öğretim Bölümü) 0(224) 246 7778

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.