2015 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan 1944 proje teklifinden , Atatürk MTAL’nin sunduğu “2015-1-TR01-KA102-020137 “numaralı “Bursa Sanayi Trendlerini Avrupa´da Takip Ediyor: Bilgisayarlı Tümleşik Üretim “ adlı proje kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu.
Ülkemizde bulunan sanayi sektöründeki ulusal ve uluslararası şirketlerin ihtiyacı olan standartta kalifiye elemanların yetiştirilmesi,iş gücü piyasasındaki haksız rekabetin giderilmesi,meslek lisesi mezunlarının istihdam edilebilirliğinin arttırılması ve meslek lisesi eğitiminde uluslararası standardın yakalanması genel amaçlarının hedeflendiği projede ; İtalya,Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek 3 hareketlilik faaliyetiyle, yeni öğretim teknik ve araçların araştırılıp uygulanması, Avrupa standartlarındaki ilkelerin öğrenilmesi ve benimsenmesi, bu ilkeler kapsamındaki uluslararasılaşma, kendi kültürüne farkındalık kazanma, farklı kültürleri tanıyıp bu kültürlere karşı hoşgörü geliştirme, yabancı dilde gelişme ve pratik yapma gibi ihtiyaçların giderilmesine de katkı sağlayacaktır.
Projede ana konu olarak Tümleşik Üretim Sistemleri ele alınacaktır.Ürünlerin hızlı değişimi sonucunda, her şey müşteri ve piyasada yer tutmak ile müşterilerin özel isteklerinin karşılanması etrafında dönmekte ve bu hedeflere ulaşabilmek için firmanın ürün ve tip çeşitliliğine uygun bir üretim programına sahip olması gerekmekte olup bunun yolu da küçük serili üretimden geçmektedir. Küçük serili üretimin ekonomikliği ise bilgisayar destekli tasarım ve imalata bağlıdır. Bu durum, Bilgisayarla Bütünleşik İmalat kavramını ortaya koyar. Bilgisayarla bütünleşik imalat , üretim sisteminin toplam işleyişini yönetmek için bilgisayara dayalı üretim teknolojisi ile karar destek sistemlerinin bütünleşik bir uygulamasıdır.
Günümüzde ülkemizde de Tümleşik Üretim Sistemleri giderek yaygınlaşmakta ve bu teknolojiyi üretip yönetetebilecek teknik elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alana yapılacak yatırmla ,Bursa sanayisinde istihdam edilen nitelikli iş gücünde bir artış olacaktır “Türkiye’nin sanayi üssü” konumunda olan Bursa ilinin endüstri sektörüne katkıda bulunmak, Türk endüstri sektörüne de katkıda bulunmak anlamına gelecektir. Bu bağlamda ;Esnek imalat sistemleri ,Grup teknolojisi/hücresel imalat,Bilgisayar sayısal denetimli tezgahlar(NC),Bilgisayar destekli süreç planlaması,Otomatik malzeme taşıma yerleştirme ve stoklama sistemleri,Robotlarla tam zamanında üretim sistemleri(JIT)ve İmalat kaynakları planlaması(MRP-II)konularıda proje kapsamında yer bulacaktır.