İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE BUSİAD ARASINDA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile sektör arasındaki işbirliğine işlerlik kazandırmak amacıyla oluşturulan işbirliği protokolü İlçemiz Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde imzalandı.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) arasında mesleki ve teknik eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile sektör arasındaki işbirliğine işlerlik kazandırmak amacıyla oluşturulan işbirliği protokolü İlçemiz OtomotivEndüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde imzalandı.
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, imzalanan protokolle sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve meslek liselerindeki nitelik sorununun aşılmasının hedeflendiğini anlattı.
Baylan,: “Milli Eğitim Müdürümüz yaptığımız çalışmaları onaylayarak BUSİAD’la bir protokol yapmayı uygun gördüler. Son zamanlarda gördüğümüz eksiklerin başında puan sisteminden dolayı düşük puan alan öğrencilerin çok fazla tercih etmeseler de meslek liselerine devam etmek zorunda kalıyorlar. Ama bundan üzüntü duymalarına gerek yok. Biz iş dünyası ile onları bir şekilde birleştirip belki de daha isabetli bir yol çizmeleri konusunda da gayrette bulunacağız. Bunun için aslında mesleğini öğrenmek için bu okullara gelen arzulu ve yeteneklerine göre gençlerin elinden tutup iş dünyasına kazandırmak, yaptığımız her işten de önce gelecek.” Dedi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Veli SARIKAYA´da, işbirliği protokolünün öğrencilerde meslek tanıtımları ve öğrencilere mesleki anlamda koçluk yapmak alanlarını kapsadığını belirterek:
“Özellikle ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinde meslek tanıtımlarına çok ihtiyacımız var. BUSİAD bu konuda bizim isteklerimizi karşılayacak ölçüde destekliyor. Özellikle ortaokul öğrencilerine meslek tanıtımları ve onlara meslek koçluğu hususunda bize destek veren BUSİAD’a teşekkür ediyorum.
Protokolün iki tane önemli çalışma alanı var. Öğrencilere mesleklerin tanıtılması ve öğrencilere bu konuda bireysel rehberlik yapılması. Bu da daha çok koçluk, ya da biz buna mentörlük ya da mentilik alanı diyoruz ki bu iki alanı kapsıyor. Mesleklerin tanıtılması ve öğrencilere rehberlik yapılması. Protokol süresi ise 3 yıl olacak ve sonrasında protokolün devamına taraflar karar verebilecek.” Dedi.
Protokolün, öğrencilerimiz ve sanayimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.