LGS merkezî sınavında oturumlar sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. 2018'den beri uygulanan sınavın formatı aynen devam edecek. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak.
Birinci oturum olan saat 09.30'daki sözel bölümde öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Saat 11.30'da başlayacak matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verilecek.
Sınav giriş belgeleri, sıralarda hazır olacak
LGS sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır olacak. Sınav giriş belgeleri, 27 Mayıs'ta e-Okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilecek.
LGS adaylarının sınava gelirken yanlarında bulundurması gerekenler
Öğrenciler; geçerli kimlik belgeleri, (nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı, geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli ve mühürlü kimlik belgesi) ile sınava alınacaklar. Öğrenciler, yanlarında kalem ve silgilerini getirecekler.
Sınav yapılacak bina ve görevli sayısı 3 kat fazla olacak
Sınav, 5 Haziran'da gerçekleştirilecek. 30 Haziran'da merkezî sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının kontenjanları da belli olacak.
Türkiye geneli 17 bin 915 okulda sınav yapılacak. Sınavın güvenli bir ortamda sorunsuz bir şekilde tamamlanması için yaklaşık 700 bin sınav görevlisi olacak.
Kaynak : meb.gov.tr