TÜBİTAK 4005Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları
Projenin amacı; Kimya/Makine Teknolojisi Alanı öğretmenlerinin PolimerikKompozit malzemeler hakkında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve profesyonel gelişimlerinin sağlanarak bilgiyi yaygınlaştırma sürecine dahil olmasıdır.Projenin hedef grubunu Ankara, Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinde görev yapmakta olan toplam 30 Kimya/Makine Teknolojisi Alanı öğretmeni oluşturmaktadır.PolimerikKompozit malzemeler hakkında eğitimler Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır.
Bu çalışma ile ülkemizin öncelikli alanları olan, uzay-savunma ve havacılık, teknik tekstiller, raylı sistemler, rüzgâr enerjisi gibi sektörlerin beklentilerine uygun PolimerikKompozit malzemeler konusunda bilgili ve becerili Kimya/Makine teknolojileri alanında nitelikli teknik elemanların yetiştirileceği öngörülmektedir. Ayrıca bu çalışma üretim aşamasında görev yapacak olan teknik elemanların katma değeri yüksek ve günümüzde değeri giderek artan PolimerikKompozit malzemeler hakkında uzmanlaşacak olmaları da sektör için gerekli olan iş gücüne büyük katkı sağlayacaktır. Çalışma meslek lisesi – üniversite-sanayi işbirliğine ve ortak çalışmalara zemin hazırlayacaktır.
TÜBİTAK 4005–Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destek Programı kapsamındaNilüfer M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecek olan 118B135 proje numaralı“Polimerik Kompozit İçerikli Yeni Nesil Malzeme Üretim Yöntemlerinin Kimya/Makine Teknolojisi Alanı Öğretmen Eğitimleri ile Yaygınlaştırılması” projemizin Açılış Programı;
Tarih: 10 Eylül 2018 Pazartesi
Saat:10:00
Yer: Uludağ Üniversitesi Prof.Dr.M.Mete Cengiz Kültür Merkezi, Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz Salonu